Ouders

Student in Maastricht

Wellicht heeft u al verhalen gehoord van uw zoon/dochter over wat er allemaal te doen is in Maastricht, of bent u zelf gaan kijken naar de mogelijkheden. Studeren betekent een nieuw begin, in een nieuwe stad. Een nieuwe studie, op kamers gaan, een nieuw sociaal netwerk opbouwen, er komt nogal wat bij kijken. Op deze site vindt u informatie over de Maastrichtse Studenten Roeivereniging Saurus.

Studenten-, sport- of studievereniging?

Binnen het studentenleven bestaan verschillende soorten verenigingen. De studievereniging is gebonden aan de studie van uw zoon/dochter. De studieverenigingen organiseren uitjes, maar ook interessante studie gerelateerde workshops en levert vaak ook korting voor studieboeken.
Saurus is een studentensportvereniging en combineert sport met het studentenleven. Zo vormen de eerstejaars na een korte introductieperiode een team waarmee ze roeien, wekelijks eten, maar ook onze eigen kroeg bezoeken. Sportiviteit en gezelligheid staan voorop. Een sociaal netwerk wordt gecreëerd en zelfs na de studie blijven deze contacten vaak bewaard.
Natuurlijk komt uw zoon/dochter naar Maastricht om te studeren. Veel leden van Saurus studeren samen in de bibliotheek of drinken een kop koffie tussen het studeren door.
Kijk gerust rond op de website om te zien wat Saurus te bieden heeft aan uw zoon/dochter.