Wedstrijdroeien

Daag jij jezelf uit? Durf jij je grenzen op te zoeken en te verleggen? Kun jij jezelf voor 120% geven? En ben jij klaar voor een jaar absolute topsport waarin je samen met zeven andere gemotiveerde roeiers strijdt voor de eer van Saurus? Dan is wedstrijdroeien wat voor jou!!
Als wedstrijdroeier bij Saurus word je gecoacht en begeleid door ervaren coaches, je komt uit op nationale en internationale wedstrijden en bent voortdurend bezig jezelf te verbeteren en het beste uit jezelf te halen. Je bent bezig met sporten op het aller hoogste niveau!
Als wedstrijdroeier strijd je meteen al op nationaal niveau met andere ploegen. Het is letterlijk een krachtmeting op het water, waarbij je het uiterste van jezelf en je ploeg vergt. Naast dat wedstrijdroeien een geweldige uitdaging is die je studententijd zeker zal verrijken, heb je bij roeien de unieke kans om in korte tijd veel te bereiken. Pas in je studententijd beginnen en zeven jaar later zilver behalen op de Olympische spelen? Dat kan: ga jij Daniel Mensch achterna?

Roeien en Feesten

Liever het eerste jaar even kijken hoe Maastricht en de studie bevalt? Of gewoon meer een gezelligheidsmens? Dan is competitie roeien de ideale oplossing, een combinatie van roeien en feesten. Wie wil dat nou niet?
Competitie roeien doe je in een team van ongeveer acht man en twee coaches. Je leert roeien in een C4+, een boot met plaats voor 4 personen en een stuur. Door het jaar heen begeleiden de coaches je in het roeien, maar zorgen ze ook voor extra gezelligheid op de wedstrijden en feestjes. Op studentenroeiverenigingen in heel Nederland wordt competitie roeien aangeboden en worden er door heel Nederland wedstrijden georganiseerd. Bij elke wedstrijd hoort natuurlijk een feestje, hier leer je roeiers uit alle hoeken van Nederland kennen en hun verenigingen. Doordat je sport maar tegelijkertijd ook feest, is competitie roeien de ideale combinatie om fit te blijven tijdens je studententijd!