De Vereniging

Met 400 leden, ruim 30 jaar aan historie en een eigen botenhuis aan het Maastrichtse water is Saurus dé vereniging voor de student die van zijn studententijd een wereldtijd wilt maken.
Of het nu dagelijks en op topsport niveau is, of alleen als de zon hoog aan de hemel staat: bij Saurus wordt er volop geroeid. Trainers, fitness-apparatuur en een goed uitgeruste vloot staan ter beschikking van iedereen die zich wilt wagen aan de roeisport, dé studentensport bij uitstek. Binnen enkele jaren kan een beginnende roeier zich opwerken tot de internatonale top.
Maar Saurus is ook volop een studentenvereniging: een eigen pand met kroeg, een rijke structuur aan genootschappen, teams en commissies en de mogelijkheid om op elk moment in de boot te stappen, maken Saurus zelfs tot de meest complete vereniging van Maastricht.

Wil jij van je studententijd een wereldtijd maken? Wil jij sporten én gezelligheid? Bier, maar geen buik? Grijp je kans en kom roeien bij Saurus! Saurus biedt alle leden een kans om naast hun studie en het roeien ook andere ervaringen op te doen.

- Schrijf met scherpe pen artikelen voor ons verenigingsblad.
- Integreer in het Maastrichtse dispuutsleven bij één van onze genootschappen.
- Haal je familie naar Maastricht op onze Broertjes & Zusjes- of Ouderdag.

- Leer schuren, zagen, lijmen, schroeven en onderhouden van de roeiboten.
- Gebruik je gladde babbel als commentator bij grote roeievenementen.
- Breng de liefde in de vereniging: vul de Saurus-maag met goed eten met de Mensa-commissie
- Representeer de Koninklijke Nederlandse Roeibond op alle roeiwedstrijden in Nederland
- Word een jaar lang bestuurslid van Saurus en doe ervaring op als manager.
- Doe jouw ding en maak van Saurus de mooiste vereniging van Nederland!


Saurus staat ook bekend om de activiteit van haar leden buiten de vereniging, zoals in de universiteitsraden en de organisatie van de INKOM.